Koristimo kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija pogledajte stranicu Uvjeti korištenja. Prihvaćam

Roullier Group

 

Od svog osnivanja 1959. godine, Roullier Group izrasla je u humanu i tehnološko-industrijsku avanturu koja ujedinjuje 8.000 zaposlenih s jednim ciljem – Omogućiti Zemlji i Ljudima da proizvode najbolje.

 

Atipičnu Roullier Group osnovao je poduzetnik i jedan od pionira održive poljoprivrede Daniel Roullier u gradu Saint Malo, u pokrajini Bretanja na sjevero-zapadu Francuske. Inovativnim i ambicioznim pristupom globalnim izazovima proizvodnje hrane i uz podršku čvrste, dinamične i proaktivne organizacije, Roullier Group danas posluje u više od 100 zemlja svijeta i godišnje proizvede 5 milijuna tona granuliranih proizvoda i 15 milijuna litara tekućih gnojiva.

 

 

 

 

Ključni pokazatelji:

 

 • 8.000 zaposlenih, od kojih 69% radi van Francuske
 • 3.000 Tehničko-stručnih savjetnika na terenu koji svake godine posjete više od 7 milijuna farmera
 • 400 inženjera i istraživača koji pokreću inovacije
 • 2,6 milijardi EUR prometa u 2016. godini
 • 94 proizvodna postrojenja širom svijeta
 • 5 milijuna tona granuliranog proizvoda i 15 milijuna litara tekučih gnojiva svake godine
 • 122 zemlje u kojima su naši proizvodi prisutni

 

 

Povijest i razvoj

 

Povijest Roullier Group počinje 1959. godine u Francuskoj, kada Daniel Ruoullier postaje vlasnik nalazišta morskog krečnjaka u blizini Saint Malo-a u Bretanji. Avantura započinje kupovinom hale i postavljanjem opreme za pretvaranje morskog krečnjaka u oplemenjivač zemljišta. Uspjeh dolazi vrlo brzo i to proizvodnjom fosfatnih gnojiva i gnojiva na bazi morskog krečnjaka.

 

Šezdesete godine prošlog stoljeća obilježava preuzimanje tvrtke SEKMA i pokretanje proaktivne marketinške kampanje za Timac Agro proizvode dok je 1972. izgrađen prvi pogon za proizvodnju mineralnih gnojiva Roullier Group u Saint Malo, a 1978. Grupa postaje vlasnik još tri proizvodna pogona u Francuskoj.

 

Osamdesetih godina nastavljeno je širenje i preuzimanje proizvodnih pogona, a Grupa započinje razdvajanje i internacionalizaciju poslovanja.

 

 

 

 

Tijekom devedesetih Grupa postaje vlasnik tri proizvodna pogona u Španjolskoj i jednog u Belgiji, a osniva se i tvrtka kćer u Brazilu. Sa tekućim gnojivima, oplemenjivačima zemljišta, mineralnim blokovima i inokulantima za silažu i sjenažu Roullier Group proširuje paletu proizvoda i nastavlja strategiju razdvajanja u tri ključna sektora: ishrana biljaka, ishrana životinja i ishrana ljudi.

 

Na početku XXI stoljeća Grupa započinje novi val međunarodnog poslovanja u Poljskoj, Urugvaju i centralnoj i istočnoj Europi, zatim u Africi, a nakon toga u Aziji i Australiji.

 

Priča Roullier Group i Timac Agro na ovome se ne zaustavlja, o čemu svjedoče brojna patentirana rješenja i inovacije u ishrani biljaka i životinja, vrhunska kvaliteta naših proizvoda i zadovoljstvo poljoprivrednika širom svijeta.

 

 

Timac Agro u svijetu

 

Proizvodi Roullier Group i Timac Agro prisutni su u 115 zemalja svijeta i proizvode se u 89 industrijskih postrojenja širom planete, koji svake godine tržištu isporuče 5 milijuna tona granuliranih i 15 milijuna litara tekućih mineralnih gnojiva.

 

 

 

Kako bi izašli u susret potrebama poljoprivrednih proizvođača i razumjeli njihova očekivanja i probleme s kojima se susreću, naših 3.000 Tehničko – stručnih savjetnika svake godine posjete više od 4 milijuna poljoprivrednika širom svijeta.

 

 

Istraživanje i razvoj

 

Inovativnost kao ključni pokretač predstavlja integralni dio naših vrijednosti i pomaže Roullier Group da se posveti pronalaženju odgovarajućih rješenja za izazove u proizvodnji dovoljnih količina hrane za rastuću svjetsku populaciju. Roullier Group jedna je od rijetkih tvrtki u područja ishrane biljaka i životinja koja posjeduje vlastite laboratorije i timove za istraživanje i razvoj, što nam omogućava da kombiniramo ambiciju, ideje i resurse pri suočavanju sa izazovima u proizvodnji hrane.

 

Aktivno partnerstvo i suradnja sa 80 sveučilišta širom svijeta i 400 istraživača i inženjera angažiranih u našim istraživačko – razvojnim centrima u Europi i Južnoj Americi, rezultiralo je do sada s 200 razvijenih formulacija mineralnih gnojiva.

 

 

Našu opredjeljenost ka stalnom ulaganju u istraživanje i razvoj najbolje pokazuje investicija od 27 milijuna Eura u novi Istraživačko – razvojni centar (The Global Innovation Centre) u gradu Saint Malo, koji je počeo sa radom krajem 2016. godine. Centar je izgrađen na površini od 2 ha i sa 8.000 m2 objekata, od kojih je 800 m2 namijenjeno pokusima na biljkama (tzv. „greenhouse“), služiti će kao inkubator za nutritivne proizvode budućnosti.

 

Proizvodna postrojenja

 

Povijest i identitet Roullier Group bazirani su na proizvodnji. Naš industrijski kapital, u formi visoko efikasne opreme, rezultat je konstantnog rasta i razvoja i duže od 55 godina predstavlja ključni segment naše strategije. Biti proizvodna grupacija za nas ne znači samo podizanje i izgradnju novih industrijskih postrojenja – to je prije svega pitanje mentaliteta. Inovacije, investicije, tehnologija i ljudski kapital ključne su vrijednosti i integralni dio naše kulture, bez obzira na aktualne trendove. Naš ključni koncept je relokacija proizvodnih postrojenja kako bi bili bliži izvorima sirovina i tržištima.

 

Možemo misliti globalno, ali uvijek djelujemo lokalno.

 

 

 

 

 

Kvaliteta, Sigurnost, Okruženje

 

Proizvodna tehnologija i opredjeljnost prema istraživanju i inovacijama ključni su pokazatelji kvalitete naših proizvoda dok se s druge strane visoke razine sigurnosti i zdravlja na radu postižu kombiniranjem proizvodnih performansi, upravljanjem i prevencijom rizika za ljude, objekte i čovjekovu okolinu.

 

 

 

U skladu s Politikom sigurnosti, zaštite na radu i očuvanja čovjekove okoline, svaka tvrtka, članica Roullier Group-e, kontinuirano radi na podizanju svijesti i obuci zaposlenika i bazirana je na efikasnoj primjeni i poštivanju procedura prilagođenih svakoj od članica Grupe. Pored toga, svi naši timovi aktivno su uključeni u certificirane procedure koje se odnose na kvalitetu (ISO 9001), čovjekovu okolinu (ISO 14001) i sigurnost (OHSAS 18001).

Aktualnosti i novosti

 • Nova Politika privatnosti

  U skladu sa odredbama Uredbe Europske unije o zaštiti podataka (GDPR), ažurirali smo našu politiku privatnosti i možete je pogledati ovde.

   

 • Katalog proizvoda

  Pripremili smo vam novi katalog proizvoda sa svim informacijama o Timac Agro mineralnim gnojivima na jednom mjestu.

   

  Katalog možete preuzeti ili pogledati na ovom linku.

   

Pišite nam

 

Za više informacija o našem proizvodnom programu pišite nam na office@hr.timacagro.com ili kontaktirajte naše Tehničko-stručne predstavnike.

 

Video prilozi

 

Uskoro dostupno.