Koristimo kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za više informacija pogledajte stranicu Uvjeti korištenja. Prihvaćam

Inovacije

 

TOP-PHOS

 

Kao rezultat višegodišnjeg rada Odjela za Istraživanje i razvoj Roullier Group, 2010. godine razvijen je potpuno novi oblik fosfata, TOP-PHOS®.

 

TOP-PHOS® je modificirana fosfatna sirovina, koja je posebnim proizvodnim procesom zaštićena prije formuliranja kompleksnih gnojiva. Svi patenti kao i proizvodni proces u kojem nastaju zaštićeni fosfati, povezivanjem organskog kompleksa i fosfatnih iona uz pomoć kalcijevog mosta, predstavljaju ekskluzivno vlasništvo Groupe Roullier.

 

TOP-PHOS® predstavlja vodotopiv i biljkama lako pristupačan fosfor, koji je zaštićen od fiksacije i retrogradacije u tlu u vrlo dugom vrijemenskom periodu i bez obzira na tip tla.

 

Fosfati u TOP-PHOS® obliku ostaju u tlu zaštićeni od blokade sve do trenutka kada im se korjenov sistem biljke približi i kada se pod djelovanjem korijenskih izlučevina fosfor oslobađa i biljka ga usvaja.

 

Prednosti primjene TOP PHOS® gnojiva:

 

 • Maksimalna dostupnost fosfora biljkama
 • Najduže trajanje fosfora u tlu u zaštićenom i lako pristupačnom obliku
 • Najbolje iskorištenje fosfora od strane uzgajanog usjeva

 

 

 

PHYSIO + 

 

Physio +

 

PHYSIO + predstavlja organski biostimulativni kompleks koji dvojako utječe na biljke. Stimulira rast korjenovog sistema i utječe na pojačano usvajanje fosfora, kalija, kalcija i drugih elemenata iz gnojiva i tla od strane biljaka. Ubrzava početni porast i povećava sposobnost biljaka da prijebrode stresne uvijete (suša, niske temperature i sl.) i da daju stabilan i kvalitetan rod u različitim vremenskim uvjetima.

 

 

 

MPPA DUO kompleks

 

 

MPPA DUO kompleks se sastoji od dvije patentirane specifičnosti - Organskog kompleksa sa visokim sadržajem aktiviranih polifenolnih molekula različitih molekulskih težina (MPPA kompleks) i stimulatora rasta korijena biljaka (XCK).

 

MPPA kompleks omogućava zaštitu mineralnih hranjiva poslje razgradnje gnojiva u zemljištu i vezuje na sebe mineralna hraniva iz otopine tla, čuvajući ih tako od blokade.

 

Jedna od ključnih karakteristika MPPA kompleksa je da podjednako dobro vezuje i štiti kako makro i mezo, tako i mikroelemente. Hranjiva vezana na MPPA kompleks ostaju u zemljištu zaštićena od blokade do trenutka kada korijenov sistem biljke doprije do njih. Tada se pod djelovanjem korijenskih izlučevina osobađaju veze hranjiva sa MPPA molekulom i biljka ih usvaja. Nakon raskidanja veze, MPPA molekule ponovo na sebe vežu hranjiva iz tla i prevode ih u lako pristupačan i zaštićen oblik.

 

XCK je biljni ekstrakt koji utječe na stimulaciju rasta korijenovog sistema biljaka. Stimulacijom rasta korijena, biljka stvara veću površinu korijena čime prožima veću zapreminu tla, što omogućava bolje usvajanje vode i mineralnih hraniva.

 

Prednosti primjene MPPA DUO gnojiva:

 

 • Zaštita hranjiva iz gnojiva
 • Mobilizacija i zaštita hranjiva iz zemljišta
 • Osiguravanje lako pristupačnih i zaštićenih hranjiva u dugom vremenskom periodu
 • Stimulacija rasta korijena biljaka

 

 

 

N-Process

 

 

N-Process predstavlja složenu strukturu – organo-kalcijskog matriksa u kojem se nalaze mineralna hranjiva i specijalni dodaci, koji utječu na transformaciju dušika u biljkama i stimuliraju rad mikroorganizama u tlu. Rezultat je više znanstvenih pronalazaka i novog načina proizvodnje, osmišljenog posebno za ovu namjenu. Zahvaljujući organo – mineralnom matriksu, dušik se postepeno oslobađa u otopinu tla što omogućava biljkama kontinuiranu ishranu od početka do kraja vegetacije dok su gubici svedeni na minimum.

 

Poboljšanje transformacije dušika unutar biljaka ostvaruje se pomoću specijalnih dodataka - prijekursora enzimske aktivnosti biljaka. Pod djelovanjem ovih specijalnih dodataka ubrzava se prevođenje dušika u aminokiseline, proteine i ostale organske materije koje u sebi sadrže dušik. Na ovaj način povećava se sadržaj suhe materije u biljkama, što je osnova za visok i stabilan prinos uzgajanih kultura. Pored toga, N-Proces stimulira i rad bakterija u tlu, koje su zaslušne za transformaciju dušika u biljkama lako pristupačne oblike.

 

Prednosti primjene N-Process gnojiva:

 

 • Sprečavanje gubitaka dušika ispirenjem
 • Poboljšanje usvajanja dušika i drugih hranjiva iz mineralnih gnojiva i tla
 • Bolja transformacija usvojenog dušika u biljkama

 

 

 

Seactiv kompleks

 

 

Seactiv kompleks predstavlja biostimulativni organski kompleks dobijen ekstrakcijom iz morskih algi. Seactiv kompleks poboljšava pristupačnost hranjiva iz gnojiva, povećava brzinu apsorpcije i translokacije hranjiva u biljci i pozitivno utječe na porast korijena biljaka i usvajanje hranjiva kao i njegovo efikasnije iskorištenje u samoj biljci. Pospješuje proces fotosinteze i osigurava visok, kvalitetan i stabilan rod bez obzira na promjenjljivost vrijemenskih uvjeta tijekom vegetacijskog perioda.

 

 

 

Fertiactyl kompleks

 

 

Fertiactyl kompleks predstavlja biostimulativni organski kompleks koji se sastoji od većeg broja pažljivo odabranih organskih molekula.  Karakterizira ga stimulativni utjecaj na razvoj korijenovog sistema i povećanje kapaciteta usvajanja hranjiva do strane korijena. Pored toga, povećava pristupačnost hranjiva u gnojivu i zemljištu kao i brzinu apsorpcije i translokacije hraniva u biljci.  U stresnim uvijetema, koji se često javljaju u početnim fazama rasta i razvoja biljaka, povećava njihovu otpornost na zračnu i zemljišnu sušu, visoke i niske temperature. Fertiactyl kompleks stimulira proces fotosinteze i omogućava mu da se nesmetano odvija i u uvijetema jakih stresova za biljke.

 

 

                 

PHYT-actyl kompleks

 

 

PHYT-actyl kompleks predstavlja koncentrirani ekstrakt biostimulativnih i drugih organskih supstanci, dobijenih iz biljnih organizama. PHYT-actyl kompleks ubrzava protok mineralnih hranjiva unutar biljaka, stimulira fotosintezu i nakupljanje rezervnih tvari u plodovima, ubrzava faze rasta i razvoja i pomaže biljkama da lakše podnesu stresne uvjete. Također pozitivno utječe na rad zemljišnih mikroorganizama tako što poboljšava njihovu ishranu i stimulira njihov razvoj u tlu.

 

 

 

LCN kompleks

 

 

LCN kompleks reguliše proces transformacije amonijačnog dušika u tlu. Pod utjecajem LCN kompleksa dolazi do postepenog prelaska amonijačnog u nitratni oblik. Na taj način se održava ravnoteža između ova dva oblika dušika i spriječava se nakupljanje i ispiranje nitratnog dušika koji se lako ispire u uvjetima intenzivnog navodnjavanja.

Aktualnosti i novosti

 • Nova Politika privatnosti

  U skladu sa odredbama Uredbe Europske unije o zaštiti podataka (GDPR), ažurirali smo našu politiku privatnosti i možete je pogledati ovde.

   

 • Katalog proizvoda

  Pripremili smo vam novi katalog proizvoda sa svim informacijama o Timac Agro mineralnim gnojivima na jednom mjestu.

   

  Katalog možete preuzeti ili pogledati na ovom linku.

   

Pišite nam

 

Za više informacija o našem proizvodnom programu pišite nam na office@hr.timacagro.com ili kontaktirajte naše Tehničko-stručne predstavnike.

 

Video prilozi

 

Uskoro dostupno.